Saturday, April 13, 2019

Ο χρήστης Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ βρίσκεται στην τοποθεσία Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση - ΕΡΤ (Greek Radio Television - ERT).
Νυχτερινές Συναντήσεις
Παρουσίαση – παραγωγή :Ολύνα Ξενοπούλου
Παρασκευή 12-04-2019 στις 22.00—23.00 καλεσμένη στις «Νυχτερινές Συναντήσεις» στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος, η πολυγραφότατη και βραβευμένη συγγραφέας από την Θεσσαλονίκη κ. Κατερίνα Καριζώνη, διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, ιδιαίτερα γνωστή από το πλούσιο πεζογραφικό έργο και τα συναρπαστικά ιστορικά μυθιστορήματα μυθοπλασίας, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Το Λυκόφως του Αιγαίου» (εκδόσεις Καστανιώτη) που μόλις κυκλοφόρησε και προσθέτει πολύτιμο υλικό στην «κουλτούρα της πειρατικής λογοτεχνίας».
Ένα μυθιστόρημα εποχής, πανόραμα ιστοριών από τη θρυλική ζωή και τη δράση των Ελλήνων και των ξένων πειρατών. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, στα νησιά του Αιγαίου και στις δοξασίες τους.
Αιγαίο, 17ος αιώνας, ο αιώνας της πειρατείας. Ο πειρατής Ιωάννης Κάψης γράφει ιστορία στη θάλασσα. Απελευθερώνει τη Μήλο από τον Οθωμανικό ζυγό. Στέφεται βασιλιάς, αλλά ένας μεγάλος έρωτας με την κόρη του κυβερνήτη του νησιού σημαδεύει τη ζωή του. Την ίδια περίοδο Δυτικοί και κυρίως Μαλτέζοι πειρατές κατακλύζουν το Αρχιπέλαγος, που αποτελεί πεδίο σύγκρουσης θρησκειών και συμφερόντων. Μεγάλοι πειρατές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την Οθωμανική απειλή. Το Αιγαίο παραμένει το μήλον της έριδος ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Μάχες,συνωμοσίες και προδοσίες καθορίζουν ένα άγριο παιχνίδι κερδοσκοπίας και κυριαρχίας.
Λόγω έκτακτης επικαιρότητας η εκπομπή ενδέχεται να προσαρμοστεί στις τρέχουσες ανάγκες της ροής του προγράμματος
Πρώτο πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και μέσω:radiostreaming.ert.gr/ert-proto

No comments: