Sunday, June 17, 2007

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Για να μη μου συμβεί ωστόσο αυτό που περιγράφω στο παρακάτω ποιήμα μου φεύγω για διακοπές στην αδούλωτη Μάνη. Μαζί μου παίρνω για συντροφιά τα βιβλία : "Ελληνικά Εγκλήματα" , γνωστών και διακεκριμένων συγγραφέων του ελληνικού νουάρ , το δαιμονιστή του Αύγουστου Κορτώ ( ένας ακόμα διωγμένος από την μπαγιατίλα αυτής της πόλης αξιόλογος συγγραφέας) . Δεν θα μείνει κανείς στη Θεσσαλονίκη . Να το θυμάστε αυτό . Η πόλη είναι ασφυκτικός κλοιός για όσους επιθυμούν κάτι περισσότερο από μια μίζερη ζωούλα.
΄Αλλα βιβλία που παίρνω λοιπον μαζί μου στα σκληροτράχηλα πάτρια εδάφη είναι : "το πάρτυ" του Πάνου Καρνέζη , την "Μητέρα Στάχτη" του Αλέξη Σταμάτη, την "Μέτρηση του κόσμου του κόσμου" του Ντάνιελ Κέλμαν , "Τις τρεις εντολές" , του Σάββα Μερτζανίδη , το μυθιστόρημα "Δυτικά του Νείλου" της αιγυπτιώτισσας Πέρσας Κουμούτση, το καινούργιο τεύχος του περιοδικού "Πάροδος" , που βγάζει στη Λαμία ο καλός μου φίλος Κώστας Ριζάκης , το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΣΑΓΕΣ, themen του σχολείου μου (Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης) , την "Φωνή της Μάνης" που πρόσφατα μου ταχυδρόμησε ο φίλος μου Νίκος Καλαποθαράκος και ο Θεός βοηθός .
Την Κυριακή φυσικά στο Δυρό ! Να γιορτάσουμε την επέτειο της αντίστασης των γυναικών του Δυρού στον Ιμπραήμ Πασά .Γι΄αυτό αγαπώ τόσο πολύ τη Μάνη.

2 comments:

Ήχος Πλάγιος. Μόνος... said...

Καλό ταξίδι να έχεις.

IF said...

Καλησπέρα,
μπορείς να με ενημερώσεις που μπορώ να βρω το περιοδικό ΠΑΡΟΔΟΣ; Είτε στην ΑΘήνα, είτε από την Λαμία; Κάποια στοιχεία επικοινωνίας;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.