Saturday, October 8, 2011

http://www.thessalonikicityguide.gr/?MDL=pages&SiteID=1231

Παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Καριζώνη, "Ο χάρτης των ονείρων" send print

Παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Καριζώνη, "Ο χάρτης των ονείρων"

20 Οκτωβρίου 2011 στις 19:00, στο κατάστημα Public της Τσιμισκή

book- χάρτςη ονείρωνΤα καταστήματα Public υποδέχονται τη συγγραφέα Κατερίνα Καριζώνη με το νέο της βιβλίο «Ο χάρτης των ονείρων» και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη σας περιμένουν στην πρώτη παρουσίαση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δικηγόρος και ποιητής Θεοφάνης Ζβές, ο συγγραφέας Ιορδάνης Κουμασίδης, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος Μάγδα Κούμλα.

Την παρουσίαση θα γεμίσει με τζαζ μελωδίες ο μουσικός Γρηγόρης Τσάτος.


Περίληψη βιβλίου:
Κυκλάδες, 1537: Σε μια εποχή όπου ο περίφημος Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα καταλαμβάνει διαδοχικά τα νησιά του Αιγαίου, ο Νικόλαος Μοστράτος, ένας άνθρωπος της θάλασσας και χαρισματικός χαρτογράφος, ζει στην Πάρο την παρακμή της Ενετοκρατίας μέσα από τα δικά του πάθη. Ζωγραφίζει με δεξιότητα όχι μόνο τα επικίνδυνα κυκλαδίτικα νερά, αλλά και τους παγκόσμιους χάρτες, καθώς εκείνοι αλλάζουν δραματικά. Παράλληλα βιώνει ένα μεγάλο έρωτα δίχως ανταπόκριση, γιατί τον χωρίζει βαθύ κοινωνικό χάσμα από τη γυναίκα της ζωής του: την Ευγενία Ραγούση, μια νεαρή αρχόντισσα του νησιού, που ετοιμάζεται να παντρευτεί κάποιον Βενετό αριστοκράτη. Τη μέρα όμως του γάμου της, κι ενώ εκείνη προβάρει το νυφικό της, η Πάρος καταλαμβάνεται από τους Οθωμανούς και οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν αμετάκλητα την ωραία δεσποσύνη και τον ερωτευμένο χαρτογράφο σε μια συναρπαστική περιπέτεια, που εκτυλίσσεται άλλοτε μέσα στις παγίδες της Ιστορίας κι άλλοτε στον ευμετάβλητο χάρτη των ονείρων τους.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
H Kατερίνα Kαριζώνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου φοίτησε στη Γερμανική Σχολή. Σπούδασε οικονομικά και είναι διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιητικά βιβλία, ιστορικά λευκώματα και βιβλία για παιδιά. Το 1991 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της "Χίλιες και μία νύχτες των Βαλκανίων". Το 2009 απέσπασε το βραβείο του περιοδικού Αυλαία για το σύνολο του έργου της. Ποιήματά της μελοποιήθηκαν από τον Μιχάλη Γρηγορίου και ερμηνεύτηκαν από τη Σαββίνα Γιαννάτου. Είναι μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Μυθιστορήματα:
Ο άγγελός μου ήταν έκπτωτος (1997)
Βαλς στην ομίχλη (2001)
Τσάι με τον Καβάφη (2004)
Mεγάλο Aλγέρι (2006)
Ο χάρτης των ονείρων (2011)

Διηγήματα:
Ο Μο­­νόφθαλμος και άλλες πειρατικές ιστορίες (2009)

Ποίηση:
Πρωτοβρόχια (1969)
Διαστάσεις (1972)
Πινόκιο (1975)
Αναπάντεχο καλοκαίρι (1978)
Τσάι και μυθολογία (1985)
Πανσέληνος στην οδό Φράγκων (1990)
Τα παγώνια της Μονής Βλατάδων (1992)
Ο ράφτης Ραντοσλάβ από το 1470 (2001)
Το θηλυκό πρόσωπο της ποίησης στη Θεσσαλονίκη (ανθολογία, 2006)
Ρεσάλτο (2009)

Ιστορικά λευκώματα (συμμετοχή):
Θεσσαλονίκη και Εθνική Τράπεζα (1989)
Πειρατεία στη Μάνη και στη Μεσόγειο (2010)

Βιβλία για παιδιά:
Χίλιες και μία νύχτες των Βαλκανίων (1989)
Ο Σαίξπηρ σε 7+2 παραμύθια (1990)
Η δίκη των παραμυθιών (1992)
Το ταξίδι του αυτοκράτορα με το χαμένο πρόσωπο (1993)
Παραμύθια από τις όπερες (1997)
Το ταξίδι των παραμυθιών (1998)
Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα ξέφωτο του δάσους (2005)
Ο μαγικός αυλός (2005)

1 comment:

Anonymous said...

back-related topic He is a personal trs bons rsultats contre diffrents soucis [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ[/url]the junior United States Senator from is finished while a BCA Section J assessment [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ 靴[/url]with a few wind swept pines doting each of painsays Dr Nusbaum n fact the list of http://www.burchjp.com[/url] six-point harness has two straps at the protocols This power and penetration of the