Tuesday, October 9, 2012


                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    ΤΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
          ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στις 19:00, στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2), τελετή βράβευσης του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος με θέμα: ¨Το Απολυμαντήριο της Καλαμαριάς¨.
Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός αποτελεί αφιέρωμα στη συμπλήρωση 90 Χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, καθώς η εμπειρία της απολύμανσης στην Καλαμαριά υπήρξε ένα τραυματικό βίωμα για τους περισσότερους πρόσφυγες κατά την άφιξή τους στην Μακεδονία.
Η συμμετοχή των λογοτεχνών και των ποιητών που ανταποκρίθηκαν στο διαγωνισμό ήταν αξιόλογη όχι μόνο λόγω του μεγάλου αριθμού αλλά κυρίως της ποιότητας που διακρίνει τα έργα τους.
Ενθουσιασμό και συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός πως οι συμμετοχές προέρχονται από όλη την Ελλάδα, και δεν περιορίστηκαν σε τοπικό επίπεδο.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από: τις κ.κ. Ευαγγελία - Αγγελική Πεχλιβανίδου, Μελίτα Τόκα - Καραχάλιου, Αικατερίνη Καριζώνη, Γιώτα Στυλιανίδου - Χατζηελευθερίου και τον κ. Ιάκωβο Μιχαηλίδη.
Στην εκδήλωση θα απαγγελθούν τα βραβευμένα ποιήματα και θα διαβαστούν αποσπάσματα των βραβευθέντων διηγημάτων, από τους δημιουργούς τους.
Επίσης θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα γίνει αναδρομή στην ιστορία του Απολυμαντηρίου και στις σχετικές αναμνήσεις των προσφύγων.
Η εκδήλωση θα επενδυθεί με μουσική και τραγούδια των αλησμόνητων πατρίδων.
Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες, την επιτροπή αξιολόγησης και γενικότερα όσους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της διοργάνωσης.

No comments: