Sunday, July 27, 2008

Ποιητική βραδιά στους Γαργαλιάνους

Ο Δήμος Γαργαλιάνων στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Καλοκαιριού οργανώνει ποιητική βραδιά στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης στις 2 Αυγούστου ώρα 8,οο μμ . Επ ευκαιρία θα απονεμηθούν και τα βραβεία του τελευταίου ποιητικού διαγωνισμού .Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι ποιητές :
Παναγιώτης Αργυρόπουλος
Μαρία Καρδάτου
Χλόη Κουτσουμπέλη
Κατερίνα Καριζώνη

17 comments:

Anonymous said...

Ηταν πράγματι μια πολυ όμορφη βραδυα.Βρισκόμουν για διακοπές στην Πύλο και έτυχε να παιρνάμε απο εκεί και αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε την 'Ποιητική βραδιά'.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η βραδυά. Θα ήθελα να μάθω το όνομά σου .Αλήθεια, σε ξέρω;

EKT said...

Εγώ έσκασα..Ξέρεις ότι γεννήθηκκα στους Γαργαλιάνους, το τελευταίο βιβλίο μου Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ διαδραματίζεται κατά μεγάλο μέρος εκεί και στη γύρω περιοχή εγώ δε βρίσκομαι μόλις 5 χιλιόμετρα από τους Γαργαλιάνους, στη Μαραθόπολη, δεν πήρα είδηση τη γιορτή, αλλά και να την έπαιρνα θα μου ήταν δύσκολο,βνλέπεις δύο μέρες πριν έσπασα το χέρι, γράφω σχετικά στο. BLOG.Kρίμα και θα ήθελα να τα λέγαμε από κοντά.
ΕΚΤ Ελένη

U.t.b.f said...

Δυστηχώς δεν με γνωρίζεις.Ανεξάρτητα απο αυτό είμαι φανατικός αναγνώστης των βιβλίων σου και της Μάνης. Γραφώ και εγω ενα μυθιστόρημα για τους πειρατές της Μάνης είναι η πρώτη μου προσπάθεια εαν θες δες τον Προλογο που έχω γράψει να μου πεις την γνώμη σου.
Ευχαριστώ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Τι κρίμα Ελένη ! Ήταν μια ευκαιρία να τα πούμε από κοντά . Ή βραδυά ήταν υπέροχη .Ακούστηκαν πολλά ποιήματα και ακολούθησε δεξίωση στη Μαραθόπολη , όπου μείναμε ως τα ξημερώματα συζητώντας και πίνοντας κρασί .Λυπάμαι πολύ που δεν το ήξερες για να έρθεις. Άλλη φορά

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Πειρατή της Μάνης πού κρυβόσουν τόσον καιρό; Κι εγώ άρχισα ένα καινούργιο μυθιστόρημα με θέμα την πειρατεία στο Αιγαίο.Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να μπω στο μπλογκ σου για να διαβάσω τον πρόλογο που μου λες.Μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ιστολόγιό σου .Θα προσπαθήσω ξανά αργότερα.Πάντως σ΄ευχαριστώ που με διαβάζεις.Και καλως όρισες .

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Πειρατή της Μάνης πού είσαι ; Γιατί δεν μπορώ να μπω στο μπλογκ σου ;

U.t.b.f said...

Κάτι είχα κάνει λάθος για αυτο δεν μπορούσες να το μπεις εαν θε δοκίμασε ξανά. Ανυπομονό να διαβάσω το καινούργιο σου βιβλίο θα είναι φανταστικό. Για πληροφορίες για την πειρατεία έχει γραψει τρεις φοβερούς τόμους η Αλεξάνδρα Καραντονέλλη.Έχει πολλές πληροφορίες. Σε ευχαριστώ για το καλοσόρισμα.

U.t.b.f said...

Αλήθεια πόσο καίρο χρειάζεσαι για να γράψεις ένα μυθιστόρημα?

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Kαι πάλι συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον μπλογκ σου και για την ιστορική έρευνα που κάνεις.Για την πειρατεία στη Μάνη δεν υπάρχουν δυστυχώς αυτοτελείς μελέτες και πρέπει να μαζέψεις τις πληροφορίες κομάτι- κομάτι κάτι που με απέτρεψε να γράψω ένα μυθιστόρημα για τη μανιάτικη πειρατεία. Έτσι αυτό που γράφω περιλαμβάνει όλη την αιγαιοπελαγήτικη πειρατεία . Μου άρεσε ο πρόλογος και δείχνει ότι και ταλένετο διαθέτεις και ανάλογες γνώσεις έχεις.Αλήθεια τι έχεις σπουδάσει; Είσαι μανιάτης; Για πες μου.Όσο για το χρόνο του μυθιστορήματος μπορεί να πάρει από ένα έως δύο χρόνια .Εξαρτάται πόσο μεγάλο θέλεις να το κάνεις . Για τις 250-300 σελίδες εγώ χρειάζομαι γύρω στον ενάμισυ χρόνο .Αλλά βέβαια εγώ κάνω και μεγάλη ιστορική έρευνα που καλύπτει τουλάχιστον ένα εξάμηνο .Χωρίς τα ιστορικά στοιχεία ένα μυθιστόρημα γράφεται ίσως και σε μικρότερο χρόνο . Και βέβαια όλα αυτά διαφέρουν κατά συγγραφέα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Πάντως χάρηκα πολύ για την γνωριμία .Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους που αγαπούν τη Μάνη κι ασχολούνται μαζί της.Κι εγώ είμαι μανιακή και μανιατόπληκτη και άρρωστη με τη Μάνη και την ιστορία της.΄Αλλωστε είμαι στην καταγωγή μου μανιάτισσα.

U.t.b.f said...

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δεν είμαι απο την Μάνη, η καταγωγή μου είναι απο την Πάτρα αλλά γεννήθηκα στον Καναδά.Έχω σπουδάσει πληροφορική αλλα το ονειρό μου είναι να γίνω συγγραφέας και διαβ'αζω σαν τρελλός ιστορία. Απο μικρός είχα την αρρωστια με τους πειρατές.Έψαχνα να γραψω μια πειρατική ιστορία σε στυλ αμερικάνικο αλλα δεν μου πηγαινε.Έτσι΄βρήκα στο δρόμο μου την Μάνη και κόλλησα την αρρώστια της.

U.t.b.f said...
This comment has been removed by the author.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Άρα είμαστε ομοιοπαθείς. Χαίρομαι πολύ γι΄ αυτό.Πας καθόλου στη Μάνη;

U.t.b.f said...

Σχεδόν κάθε χρόνο πηγαίνω στη Μάνη έστω και για δυο μέρες το έχω ανάγκη. Διάβασα ότι έχεις πύργο στη Μάνη, θα είναι φοβερή αίσθηση να μπορείς να ζείς έστω και για λίγο σ'ενα πύργο με τέτοια ιστορία.
Εαν θέλεις και έχεις χρόνο μπορω να σου στείλω τις εβδομήντα σελίδες που έχω γράψει να τις διαβάσεις και να μου πείς πόσο χάλια γράφω.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Στείλτες μου , με email και θα σου πω. Αυτό τον καιρό βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για δουλειές αλλά είναι πολύ πιθανό να ξανακατέβω στη Μάνη στο τέλος του μηνός.Ναι έχουμε πύργο στη Μάνη, στη Χαριά , όπου έγινε και το τελευταίο φονικό , αλλά είναι εγκαταλειμμένος.Οταν κατεβαίνω στη Μάνη μένω σ΄έναν άλλον πύργο που είναι δίπλα στον δικό μου , στον πύργο του Γρηγορακάκη .

U.t.b.f said...

Καλημέρα στις έστειλα στο μαιλ σου.
Σε ευχαριστώ πολύ.Σπανίζουν οι άνθρωποι σαν και εσένα στις μέρες μας.