Tuesday, October 28, 2008

4 comments:

nina said...

γεια σου Κατερίνα, μόλις διάβασα οτι πήγενες στη Κορσική. Πρώτα απ΄όλα θα σε ρωτήσω να με συγχωρείς για τα δικά μου σπασμένα ελληνικά...έχω και το λεξιλόγιο δίπλα... Χαίρομαι που σου άρεσε το ταξίδι σου, εαν πραγματικά σου άρεσε...γιατί είμαι από ΄κει. Δεν έχω μανιατική καταγογή, δηλαδή δεν είμαι από το Καργκεζε, είμαι από κορσικανική καταγογή. Δύσκολο εδώ να σου εξηγήσω πολλά, αλλά για να τα πώ κοντά και γρήγορα ψάχνω ειλικά στο Λ. Γερακάρη και άλλα για τη Μάνη οπού εχώ πάει. Τώρα, από χθές ας τα πούμε, διαβάζω το βιβλίο της Λ. Μαυρο...βιος και πολιτεία του Λ.Γ. Η ζωή του, η απογοήτευσή του για την Καλή...εγώ νόμηζα οτί ήταν από Ιατριανηκή καταγογή η κοπέλλα αρά δεν ξέρω. Λοιπόν, εαν έχεις χρόνο να μου απαντήσεις, να το μαιλ μου, zuani@laposte.net. Να είσαι καλά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Γειά σου Νίνα, χαίρομαι που σε γνωρίζω γιατί ήμουν το καλοκαίρι στην Κορσική .Επισκέφτηκα το Καργκέζε με τους συμπατριώτες μου από την Ένωση Απανταχού Μανιατών. Δεν ξέρω αν η Καλή η αγαπημένη του πειρατή Λυμπεράκη Γερακάρη ήταν απ΄ τους Γιατριάνους-Μεδικους .Νομίζω ότι ήταν κόρη του Στεφανόπουλου κι απ΄ ό,τι έχω διαβάσει οι Στεφανόπουλοι ήταν συνέχεια των βυζαντινών Κομνηνών.Η δική μου οικογένεια κατάγεται από τη Μέσα Μάνη και είναι παρακλάδι του βυζαντινού προβλεπτή Νίκανδρου που ήρθε από τον Μυστρά απεσταλμένος του Παλαιολόγου .Τη συνέχεια θα σου την γράψω στο εμαιλ σου.

Λακων said...

Πολύ συγκινητικό και ελπιδοφόρο το μήνυμα της nina.
Ολόψυχα μπράβο Κατερίνα για αυτό που κάνεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Kαλημέρα κορώνα μου, πάντα θα κάνω ό,τι περνάει απ΄ το χέρι μου για να γίνει γνωστή η ιστορία της Μάνης αλλά και οι αξίες των μανιατών προγόνων μου.