Thursday, May 21, 2009

10 comments:

Νίκος Διακογιάννης said...

Μας έδωσες κάτι από την ομορφιά της βραδιάς σε εμάς που δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε. Τι ωραίο να έχεις υλικό οπτικό τόσο γρήγορα μετά την παρουσίαση. Εύχομναι ό,τι καλύτερο για το Ρεσάλτο μα και για το πολλά υποσχόμενο νέο μυθιστόρημά σου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Σ΄ευχαριστώ πολύ Νίκο.΄Εχω βιντεοσκοπήσει όλη την εκδήλωση και τα τραγούδια αλλά δεν ξέρω να τα ανεβάζω στο you tube.Αν το καταφέρω θα ακούσεις και τη μελοπόίηση.

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ said...

Τι να πω!!!Κατερίνα καλοτάξιδο να στα πέλαγα του κόσμου τούτου το νέο σκαρί που σκάρωσες .
Είμαι σίγουρος για αυτό ,καλή μαστόρισσα στα σκαριά των πειρατικών είσαι, Καπετάνισσα που δε φοβάσαι τους καιρούς και τους ανέμηδες του κόσμου τούτου .
Μόνο να με συγχωρέσεις που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου σου και να σε γνωρίσω από πιο κοντά αν και νιώθω ότι σε γνωρίζω μέσα από το ρεσάλτο!!

Λόγω ανωτέρας βίας [ένας θάνατος ενός αγαπητού μου προσώπου ]
με ανάγκασε να γυρίσω εσπευσμένα πίσω..

σου εύχομαι τα καλύτερα !!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Δεν πειράζει Περίπλου, αφού το διάβασες το βιβλίο είναι σα να ήσουν εκεί.Όσο για το καινούργιο ίσως κάνω κάποια παρουσίαση αυτή τη φορά στην Κάντια που είχε μεγάλη πειρατική ιστορία

Δημητρης said...

Κατερίνα, αρχικά θέλω να σου πω οτι χάρηκα πάρα πολύ που σε είδα από κοντά!! Είσαι στ' αλήθεια ένας πολύ γλυκός άνθρωπος!!! Υστερα θέλω να σε ευχαριστήσω για την υπέροχη βραδιά, ειλικρινά υπέροχη. Ελπίζω να καταφέρει το βίντεο να μεταφέρει το όλο κλίμα, αν και πολύ αμφιβάλλω. Καλή συνέχεια να σου ευχηθώ και για μια φορά ακόμα να εκφράσω την χαρά μου που σε είδα από κοντά!!

βασίλης said...

Μπράβο για την ιδανική παρουσίαση, αλλά και το βίντεο από το Νατασσάκι σπουδαίο. ΄Ισως Κατερίνα να μπορεί να σε βοηθήσει η Νατάσσα για κάποιο άλλο βίντεο-ανέβασμα στο youtube ! Φιλιά και καλημέρα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Σ΄ευχαριστώ Δημήτρη για τα καλά σου λόγια κι εσύ μου φάνηκες εξαιρετικά συμπαθής .Χαίρομαι που σου άρεσε η βραδιά γιατί συνήθως αυτές οι εκδηλώσεις είναι βαρετές.Σου εύχομαι τα καλύτερα για το καινούργιο σου μυθιστόρημα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Φιλιά Βασίλη!

Πέρσα Κουμούτση said...

«Η νύχτα είναι μια μάγισσα αρχαία
μαύρα κουρέλια και φωτιές στο πρόσωπο
κι ένα τσουβάλι στον ώμο της, αστέρια»
Με αυτό το μουσικό μοτίβο στίχων, η ποιήτρια Κατερίνα Καριζώνη, επιλέγει να μαγέψει το αναγωστικό της κοινό. Με στίχους που ανασύρει από τη σφάιρα του παραμυθιού, του θρύλου της φαντασίας της αλληγορίας και των ψευδαισθήσεων για να τα ζυμώσει έπειτα με την γυμνή αλήθεια εντέχνως και με ένα μοναδικό δικό της τρόπο. Τα πρόσωπα που επιλέγει για να πρωταγωνιστήσουν στα ποίηματά της ξεπηδούν μέσα από το δικό της παρελθόν, το παρελθόν του καθενός μας, από τις σελίδες γνωστών παραμυθιών που σημάδεψαν γενιές και γενιές μικρών αναγνωστών, αλλά και τις θλιμμένες μυθοπλασίες μιας παλαιότερης εποχής. Πρόσωπα πλασματικά, συχνά ονειρικά που αναδημιουργεί τόσο φυσικά και με τόση τέχνη, ώστε να ταιριάζουν με τη ρεαλιστική σκηνογραφία των θεμάτων που επιλέγει: την ορφάνια, τη φτώχια, τη μοναξιά, το ανεκπλήρωτο, και το αποτέλεσμα αληθινά συναρπαστικό! Το πάντρεμα της αλληγορίας με τον ρεαλισμό, το πραγματικό με το ονειρικό αλληλένδετα σ' ένα μουσικό μοτίβο που γεννιέται από τις συνηχήσεις των στίχων της,
είναι από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα αυτής της πολύ ιδιαίτερης και άκρως ελκυστικής γραφής της, μιας γραφής που άλλοτε μας συγκινεί, άλλοτε μας μαγεύει και άλλοτε μας προβληματίζει. Ποτέ άλλοτε το φαντασιακό δεν συνυπήρξε τόσο αρμονικά και τόσα εύστοχα συνυφασμένο με το πραγματικό όσο στους στίχους της Κατερίνας Καριζώνη, κάτι που καθιστά το ποιητικό βιβλίο της Κατερίνας «Ρεσάλτο» μια μαγική ‘εφόρμηση’, ένα πέταγμα στον κόσμο του εξωπραγματικού για να αναδυθεί μέσα από το ψευδαισθητικό καράβι η ουσιαστική υπαρξιακή αλήθεια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Σ΄ευχαριστώ πολύ Πέρσα μου για τα καλά σου λόγια.